Honningglasert fenalår 1,8kg

Flere bilder

Honningglasert fenalår 1,8kg
kr 799,00

Tilgjengelighet: På lager

Honningglasert fenalår på 1,8 kg – med en anelse deilig lynghonning. En videosmak....

Utmerkelser og merker

  • NM - Gull
  • Spesialitet - Unik smak
Beskrivelse
Fenalår er noe av det norskeste vi vet. Før var november slaktemåneden, og når vinterens mørke kom inn over hustakene hang det mangt et fenalår oppunder stabburstaket i det ganske land. For før – og dét er jo ikke så veldig lenge siden – var det nødvendig med salting, røyking og tørking for at kjøttet skulle holde over vinteren.

Slik produserer vi fenalår på gammelmåten
Lammelåret gnies inn med norsk honning og legges i grovsalt i et skråstilt kar med spunsen åpen. Etter som saltet trekker inn i låret, kommer vannløselige proteiner og smaksstoffer ut. Dette bruker vi til å vanne låret ut før det henges til tørk i vårt tørkeri i Grøtfjorden på Kvaløya. Her henger det mørkt og luftig i ren havluft inntil det har tørket inn til ca. 2/3 av rå vekt. Skjær opp, invitér og servér.

Det er viktig å skjære riktig. Bruk en skikkelig skarp kniv og begynn på toppen av låret. Skjær løvtynne skiver og du har en masse matglede å se frem til. Og inviter gjerne gode venner på en trivelig aften med spekemat, øl og dram. For med fenalår og ulike varianter av godt tilbehør har du alltid noe godt å servere.

ARON MAT HONNINGGLASERT FENALÅR fikk gullmedalje i NM i kjøttprodukter 2006, 2008 og 2016. Er også godkjent for bruk av Spesialitet-merket.
Innhold og varedeklarasjon
INGREDIENSER: Til 100 g ferdig vare er anvendt 154 g kjøtt av Lammekjøtt, salt, E621, krydderekstrakt med SELLERI, honning, natriumnitrit (E250).
NÆRINGSINNHOLD: Pr.100 gram ferdig vare - Energi:1172kJ /281 kcal, Fett:17,9 g, hvorav mettede fettsyrer:8 g, Karbohydrater:0,7 g, hvorav sukkerarter:0,4 g, Protein:29,4 g, Salt:6,7 g,